Home AKTUEL Sağlıklı ve uzun yaşam için detoksun faydası çok

Sağlıklı ve uzun yaşam için detoksun faydası çok

SHARE
Detox ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Fadime Derin

Fadime DERİN (Detox ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı)

“Hastalıklara verilen sayısız ismin hiç bir önemi yoktur, önemli olan hepsinin aynı ana sebepten kaynaklanıyor olmasıdır: Vücuttaki aşırı doku asiti atığı..! Sağlıklı veya hasta olmayı bu doku atıkları belirler.” Unutmayın ki, detoks yapmak, kan ve dokuları toksik kalıntılardan temizlemenin yanı sıra, sağlıklı ve uzun yaşam açısından ileriye dönük bir çok fayda sağlar.

Ruh sağlığımızı korumamızın, beden sağlığını korumamız ile ancak mümkün olabileceğini bilmeliyiz. Önemsiz olarak adlandırılan küçük rahatsızlıkların, bedenimizde kalıcı hastalıklara davetiye çıkardığını, oysa bu gibi küçük hastalıklardan korunmanın ilerde ortaya çıkabilecek hastalıkların tedavisinden daha kolay olacağını da bilmeliyiz.

Yaşamımızın her döneminin kendine has bir güzelliği vardır. Bebeklik, çocukluk, gençlik, orta yaş ve yaşlılık. Bu yaş dönemlerini irademiz ve kontrolümüz dışında yaşarız, ancak bilinçlenerek her yaşımızda, hayatımızın her döneminin tadını çıkarabiliriz.

Detoks, en basit ifadeyle vücudumuzu toksik maddelerden arındırma işlemidir. Yalnız, bilinenin aksine, detoks yalnızca beslenme veya kolon temizliğinden oluşmaz, duygusal, ruhsal bir tarafı da vardır. Sağlığınızı bütünsel olarak düşünmelisiniz, sadece beslenerek sağlıklı olamazsınız. Hastalandığınız ortamda iyileşmeniz mümkün olmaz, bu yüzden sizi mutsuz eden her şeyden ve herkesten uzak durmalısınız. İnsan; mutluyken, giydiği giysi ile, içtiği su ile, beslendiği besin ile yani bütün olarak sağlıklı olabilir.

Mesela, günümüzde birçok insan arabasına gösterdiği özeni vücuduna göstermez. Arabanıza, petrol yerine dizel koyduğunuzda arabanın çıkaracağı masrafı ve kaybettiğiniz zamanı, bir de stresinizi düşünmek bile istemezsiniz. Ama, birçok kişi aynı öğünde et, ekmek, süt, yağ, şeker ve vücut için uyumsuz olan diğer tüm yiyecekleri, tüketirken tereddüt etmez. Ne acı, değil mi? Arabamız kadar bile değerli değil vücudumuz. Ancak, vücut bir hastalıkla karşılaştığında biraz endişelenir ve içindeki zararlı toksinleri atmayı aklımızdan bile geçiremeyiz.

Bu kirlenmeyi önlemenin tek yolu ise, detokstur ve bunu sizden başka sizin için yapacak kimse yok! Theodore Baroody diyor ki: “Hastalıklara verilen sayısız ismin hiç bir önemi yoktur, önemli olan hepsinin aynı ana sebepten kaynaklanıyor olmasıdır: Vücuttaki aşırı doku asiti atığı..! Sağlıklı veya hasta olmayı bu doku atıkları belirler.” Sonuna kadar katılıyorum.

Çok çalışmak, sınırları zorlamak modern yaşam tarzında dinlenmeye izin vermemektedir. Aşırı çalışmak, yemek yemeye aşırı düşkünlük, sinir sisteminin devamlı açık olması ise toksik yükleme sebeblerindendir. Vücudu çöplük haline getiren toksiklerden kurtulmanız gerekiyor. Unutmayın ki, detoks yapmak, kan ve dokuları toksik kalıntılardan temizlemenin yanı sıra, sağlıklı ve uzun yaşam açısından ileriye dönük bir çok fayda sağlar.

Siz de, vücudunuz ve sağlığınız için bir adım atmaya hazırsanız, gelin, birlikte detoks yapalım. “Ben, kendi başıma yaparım” derseniz de, sizin için aşağıya yazdığım bilgileri mutlaka süreciniz boyunca kullanın.

Alkali Yiyecekler (%75 tüketim)

Yüksek Alkali; Tüm yeşil yapraklı sebzeler (çiğ), yeşil sebzelerin suyu, tüm sebzeler (çiğ), baklagiller ve tahılların filizleri, bütün filizlendirilmiş çimler (buğday, arpa vs.), deniz yosunları, limon, mandalina, greyfurt, karpuz, kavrulmamış, çiğ, suda bekletilmiş badem, avakado, tüm yemeklik otlar.

Alkali; Buharda pişmiş sebzeler, tüm olgun meyveler, bitkisel süt ve süt ürünleri (badem sütü, kaju peyniri vs.), sızma, doğal yağlar, baharatlar ve kurutulmuş bitkiler, bitki çayları, oolong çayı.

Alkali mineraller; Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, manganez.

Alkali Duygular; İyi yüreklilik, sevgi, minnet, mutluluk, dinlenme, egzersiz, pozitif düşünce, derin nefes alma/meditasyon, yeterli alkali su içmek, asidik yiyecekler (%25 tüketim).

Yüksek Asidik; Tüm etler, hayvansal süt ve süt ürünleri, tüm ekmekler, makarnalar, işlenmiş tahıllar, beyaz un ve buğdaydan yapılan tüm işlenmiş yiyecekler, beyaz şeker, yapay tatlandırıcılar ve kimyasal katkı maddeleri, işlenmiş çikolatalar ve diğer şekerlemeler, ketçap, mayonez, şişelenmiş salata sosları, kafein, siyah çay, alkol çeşitleri, hazır meyve suları, asitli içecekler.